duminică, 17 iulie 2011

Teoria transpiraţiei

Una dintre cele mai enervante trăsături ale românilor e modul absolut în care se pricep la tot şi la toate. Şi predispoziţia spre teorii ale conspiraţiilor. Nu trece zi de la Bunul Dumnezeu să nu dau în căsuţa de mail peste vreo chestie legată de teoria conspiraţiei, bubuli, reptilieni, ufo adicătelea ozeneuri, grupuri absconse care iau decizii în numele omenirii, biserică etc.
În ultima vreme aud tot mai des despre cum va distruge initiumul fibra genetică a bravului român fiin”că aşa a decis codexu alimentar. (N.R. codex alimentarius)
Pentru cine are curiozităţi ftp://ftp.fao.org/codex/Publications/ProcManuals/Manual_20e.pdf , aici poate găsi varianta englezească a codexului. Unde, un simplu search (ctrl+f) după initium, o să întoarcă un mare şi fix 0 rezultate. Fiindcă acest codex – pe care personal îl recomand alături de cartea dlui (cică) SANDA Marin şi de cartea bunului Radu Anton ROMAN să-i fie carte de căpătâi fiecărei gospodine autohtone. (După ce s-au luat examenele anuale din cei 2 autori, se poate trece la fineţuri de genul Jamie Oliver, Robert Rainford, Anna Olson etc.) În principiu sunt date nişte reguli sfinte de igienă care trebuie respectate pe tot parcursul lanţului alimentar, astfel încât după o masă copioasă să nu te apuce o cufureală letală cu cine ştie ce E.Coli modificată genetic. Şi aici aş putea să mă lansez într-o frumoasă dizertaţie legată de copii care-şi fac lecţiile pe aceeaşi masă din bucătărie unde se pun alimentele, despre fructele nespălate, despre mâncatul cu mâna cu care te-ai ţinut de bara din autobuz, despre pusul telefoanelor mobile lângă pâine, despre cum se pun în frigider alimentele sau despre – aici recunosc – cum să-ţi împarţi farfuria cu papagalul familiei care se crede om. Mă opresc aici pentru a reveni la teoria conspiraţiei.

Ultima fiţă în materie de teorii ale conspiraţiei este că ”cineva” a luat decizia că suntem prea mulţi pe pământ şi am cam trebui răriţi. Ba se vine şi cu citate din Bill Gates, varii personalităţi politice americane, preşedinţi ONU, potentaţi.
Acum dacă tragem linie şi adunăm, SUNTEM mult mai mulţi decât ne poate susţine în condiţii bune pământul. Asta şi datorită politicilor idioate ale guvernelor care încurajează natalitatea în loc să o reglementeze drastic. Rezervele de petrol, cărbune, lemn sunt pe sfârşite. Cu pierderea plămânilor verzi, adieu oxigen, deci e posibil să se pregătească şi de-o criză a aerului. Apa nu e suficientă de prin anii 70. Mâncarea tot aşa. Şi din anii 70 ne-am cam dublat ca număr. La radio, la TV şi în ziare se urlă despre iminenta criză a alimentelor. Se urlă despre modificările genetice aduse plantelor. Se urlă despre obligativitatea introducerii – c-o cere codexu” – a acestor organisme modificate genetic. Se uită discret să se urle despre importanţa zero acordată de statul român agriculturii, eco sau industriale. Ca şi despre necesitatea de a folosi o serie de substanţe chimice de tip îngrăşăminte, insecticide, repelenţi pentru alţi consumatori cu blană sau cu pene, ierbicide. Fiindcă, noi suntem mai mulţi decât poate susţine pământul printr-o agricultură ecologică şi deci trebuie adjuvante. Şi iar se uită că şansele de agricultură eco sunt fix nule, fiindcă apa, solul şi aerul sunt poluate. Da, nu adaugi activ chimicale dăunătoare, dar ele vin în mod pasiv.
Se vorbeşte de criza pensiilor, fiindcă populaţia descreşte. Cred că e mai comod şi mai eficient pe termen lung să intervii protecţionist ca stat în protecţia bătrânilor şi să reînvii tradiţia responsabilităţii copiilor faţă de părinţi, decât să ”stimulezi” producţia de oameni noi, pe care să-i şcoleşti d-an pulea 12 + uneori încă 4-6 ani şi ori să facă cu totul şi cu totul altceva, ori să plece din România cu totul, fiindcă nu au nicio şansă de realizare personală aici. Dar e părerea mea.

Aceste teorii ale conspiraţiei spun că ”cineva” a luat hotărârea plivirii cu ajutorul medicamentelor- otrăvuri a oamenilor, că initiumul e cancerigen, că vaccinurile sunt sterilizante. Iar cireaşa de pe colivă e că toate de mai sus sunt adevărate fiindcă sunt spuse la OTV.

Bun. Să zicem că ”cineva” a luat decizia de a limita în primă instanţă şi micşora în timp numărul de locuitori. Părerea mea e că decizia e bine venită. Ba chiar întârziată. E mai simplu să sterilizezi decât să omori direct sau indirect. Şi e mult mai ieftin decât orice război.
Doar că aici intervine neuronul meu singuratic. Dacă acel sau acei cineva sunt atât de puternici încât să poată declanşa o astfel de mişcare pe toate continentele, cum de se află deciziile în presa de scandal?
Cât de nerod trebuie să fii ca să crezi că cine are puterea de a da aşa un ordin nu elimină din presă toate scăpările? Ca să nu mai zic că nici OTV nici tabloidele nu-s chiar literă de evanghelie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu