duminică, 8 ianuarie 2012

Ce importăm şi ce exportăm în principal într-o relaţie ipotetică cu extratereştri

Ce importăm şi ce exportăm în principal într-o relaţie ipotetică cu extratereştri, mă pune dl Popescu să mă întreb.

Păi să analizăm. Ca să avem schimburi comerciale susţinute, ar trebui să vină ei la noi, că noi nu suntem încă în stare să părăsim suprafaţa bătrânului nostru pământ.
Dacă ei vin încoace, înseamnă că nu sunt tentaţi nici de rezervele (golite) de petrol, nu de alta dar există surse de energie mult mai adecvate transportului interplanetar. Rezervele de metale nobile sau metale mai profane sunt atât de reduse comparativ cu ce se găseşte prin restul sistemului solar, încât n-are rost să ne ia şi pe noi pe semnătură. Diamante şi super diamante se găsesc libere prin cosmos. Norul lui Oort asigură mai multă apă pură decât s-ar putea scoate de pe pământ. Nici materie vie nu prea are sens, câtă vreme ei dispun de resursele necesare unei astfel de călătorii, care pentru a deveni profitabilă economic trebuie să se desfăşoare în timp real. Că e mai ieftin să îţi amenajezi o planetă de vacanţă, cu o ecologie controlată, unde să nu apară aiurea nişte bipezi care teoretic sunt înzestraţi cu inteligenţă şi practic sunt plini de băşini. Unde poţi să îţi creşti cam orice, de la animale super nemaipomenite pentru vânătoare, dacă asta e dorinţa ta, la palmieri încărcaţi cu nuci de cocos cu miez de pepene roşu.

Ceea ce mai rămâne ar fi cam ce are România de vânzare restului lumii civilizate:
- istorie de care nu ne pasă
- posibilitatea de a trăi pe viu condiţiile pe care le-au experimentat bunicii şi poate părinţii unora dintre ei
- ceva inteligenţă şi sau creativitate
Nu adaug listei şi curvele, fiindcă am dubii că ar râvni la damele noastre, câtă vreme noi ca rasă venim la pachet cu o mulţime de conlocuitori care nouă nu ne fac rău, dar n-aş pune deştu-n foc că pe ei nu i-ar afecta nasol. Cam cum a fost cu sifilisul în Europa şi varicela în Lumea nouă. Şi nu aş pune pe lista de potenţiale exporturi şi fojgăiala asta.

Până şi cu creativitatea s-ar putea să fie probleme. Că-i galaxia mare, şi dacă preţioasele noastre doamne stau şi 3-4 ani la rând să îşi ia un Jimmy Chu / Hermes / Gucci / Louis Vuiton, vă daţi seama ce prăpăd ar fi dacă ar mai trebui să fie şi exportate mărcile astea! S-ar trezi ne-oamenii cu Jimmmy Ghu, Hernes sau Cucci în galantarele de pe planetele lor. Că ispita ar fi aşa de mare încât până şi apropritarii mărcilor de mai sus ar da o fugă până în Imperiul de mijloc să îşi augmenteze producţia.

Prin urmare şi aşa deci, asta e.
De asta nu avem relaţii contractuale cu nicio rasă extraterestră. Ce au nevoie, se găseşte în alte zone, fără problemele avocăţeşti pe care le presupune prezenţa noastră aici, ce am putea oferi, e fie riscant, fie cu probabilitate uriaşă de a fi contrafăcut. Şi dacă eşti o Diva Galactica, cu siguranţă nu te cobori să porţi ceva care nu e marcă originală!

Un comentariu:

  1. Ejti de belea Bello. O carcotasa, o raucioasa, o, o...O femeie plina de imaginatie si umor cum esti tu cred ca nu asteapta raspuns de la Popestii. Iti dai seama ca nu e destul de SF pentru dansul si n-are nici pingback, tracback, tabac sau alt drac de marit vizibilitatea prin blogosphera.
    Tu tine-o pe a ta, ca e orijinala.
    PS: Stiu io ce pot cumpara ET de la noi: palete de muste!

    RăspundețiȘtergere